Friday, December 31, 2010

Cari kerja


Struggle is real. Usaha untuk mendapatkan kerja agak susah biarpun sudah dua minggu mencari, bertanyakan banyak kedai-kedai di pekan Banting. Namun hampa, tiada jawapan sehingga kini. 

Selamat menyambut tahun baru semua !

Post edited : July 2021 (Gambar tu tak boleh jijik lagi ke ? Lol)

17 comments:

  1. btw , selamat menyambut tahun baru . smoga ia mnjadi tahun yg lebih baik dari sebelumnya . for sure , huhu . insyaallah , ameen .

    ReplyDelete
  2. selamat taun baru gak (^,^)

    baru balek terengganu kan . rugi x pergi reunion .
    ramai yg ridu kau wan .

    ReplyDelete
  3. Aku pun asyik kena reject je . Penat dah . Sampai malas nak apply . Akhirnya , ambil keputusan nak duduk rumah je la . Haha .

    Eh , boleh apply ke Econsave , Megah and The Store ?

    ReplyDelete
  4. arak ? hahaha . aku tau tu .
    tapi .............

    ReplyDelete
  5. itu satu hal . lagi satu , sume tempat xnk terima aku . sedihh :(

    ReplyDelete
  6. kesian ko zharif .
    huhu~
    aku pun bercita-cita nak menganggur gak .
    tapi aku nak kumpul duit.
    tgk konsert maher zain. hoho

    ReplyDelete
  7. maher zain j keje dia . haihh =_='
    farah un suke maher zain .

    ReplyDelete
  8. usaha>doa>ikhtiar>tawakal to Allah"
    wu..wu.. (+.+)'

    ReplyDelete
  9. sudah :)
    dan selepas dapat kene BERSYUKUR .
    ingat tu adi :P

    ReplyDelete
  10. *jahat
    again,we propose,God dispose

    ReplyDelete
  11. manusia di beri pilihan untuk memilih .
    dan adi memilih untuk ?
    pilihan manusia kadang salah dan kadang betol . dan pilihan adi mmg salah sama sekali .

    ReplyDelete
  12. Usrah;
    manusia smmgnya dberi pilihan utk memilih.ape yg dipilih,dikehendaki,ditolak,dan apa2pun yg dilakukan oleh seseorg individu berdasarkan kemahuannya sendiri adalah bertepatan".Kerana keputusan yg dilakukan adalah melihat kpd kesesuaian diri individu tersebut,minatnya,kebolehannya,kemampuannya,dan sebagainya.
    Cth pilihan salah yg dibuat oleh seseorg individu dlm perihal kerja:
    individu tersebut sesuaian dan berminat dgn kerja yg dilakukan,tetapi kerana mndgar nasihat ibubapanya,die brhenti sedgkan ia tidak ada apa2 masalah atau membatasi syarak.
    Seterusnya,mmbuat keputusan dgn tidak berfikir kesannya pada hari2 esok.

    oleh:Adil Mohamad

    ReplyDelete
  13. renung2 kan dan selamat beramal ~

    ReplyDelete
  14. Mcm mane eh nk pgy megah @ banting kalau naik public trnsport dr kl sentral?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari kl sentral naik ktm ke klang . then dari klang jalan kaki sikit menuju ke stesen bas and cari bas banting . nanti dah sampai banting , jalan kaki sikit dah jumpa megah =)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini