Thursday, November 22, 2012

Ragam di Pizza Hut Banting

Assalamualaikum 

Idea nak tulis blog sangatlah terbatas memandangkan there's nothing to share with you guys. Tapi kali nie, aku rasa macam nak share ragam di tempat kerja aku. Jom !


Saja nak cerita ragam-ragam yang terjadi dekat Pizza Hut Banting nie. Banyak sangat peristiwa penting berlaku sepanjang aku berkhidmat semula di sini. Jadi, aku himpunkan semua kejadian tersebut untuk dijadikan satu entri. Aci ke tidak ?


Untuk pengetahuan korang semua, Pizza Hut Banting nie baru je renovate bulan 6 yang lalu. Namun begitu, walaupun baru mengalami sesi renovasi, baru-baru hari tu silingnya boleh pulak roboh. Sangatlah tak bagus hasil kerja orang yang renovate nie. Mujur tak ada siapa yang tercedera. Dahlah masa tu ada customer dekat meja sebelah. Nasib baik tak jatuh atas dorang. Customer table tu tak nak bayar apa yang dia makan sebab kejadian tersebut. Padahal sikit pon tak kene dia, tapi dia tetap tak nak bayar.

Anyway, siling tu runtuh sebab ada kucing besar kat atas tu. Dia cuba lompat dari satu tempat ke satu tempat dan mungkin sebab gemuk sangat jadinya siling tu runtuh. Lepas je dari peristiwa siling runtuh tu, kitorang sebagai staff  kena cuba keluarkan kucing tu tapi nak keluarkan macam mana. Terlampau susah dan degil kucing tu. Jenis takut orang. Selalu menyorok. Siap dah beranak pinak kat atas tu.


Bulan lepas ada pest control. Sebagai staff closing, kitorang kene keluarkan semua barang-barang dekat kitchen dan balut semuanya dengan plastik. Banyak betul kerja nak kene buat masa tu. Barang-barang kitchen pulak banyak.



Isnin hari tu pulak, aku temankan manager aku pergi ke HQ Pizza Hut di Kuala Lumpur untuk menghadiri satu kelas tentang bagaimana untuk mengawal serangga perosak di premis. Aku pon ikut jelah pergi. Typical me, sepanjang taklimat atau kursus tu, aku tidur. Kah !



Nak pergi ke sini, aku siap beli kasut baru tau. Manager aku yang suruh tukar kasut baru sebab kasut kerja yang selama nie aku pakai sangat lah tak sesuai.


Tak lupa juga peristiwa Pizza Hut Banting blackout secara tiba-tiba. Tergendala juga operasi kedai untuk beberapa jam. Bukan premis kami je,satu deret kedai di blok tu tak ada elektrik. Tak tahulah wayar dari kedai mana yang menyebabkan bekalan elektrik terputus.



Last but not least, nak kongsi gambar-gambar yang aku sempat rakamkan sepanjang aku bekerja dekat Pizza Hut Banting nie untuk disimpan buat kenangan. Mana lagi perginya gambar-gambar nie kalau tidak diabadikan dalam blog aku, ye dakk ?






Semua pekerja-pekerja dekat Pizza Hut Banting nie best dan sporting. Macam-macam perangai, walaupon ada satu dua yang annoying. Sampai satu tahap rasa nak cekik-cekik pon ada. Hahaha. Okay itu je nak cerita. Nanti aku update lagi ya. Bye !

Post edited : July 2021

17 comments:

  1. bru taw ayam mas satu company...hahaa...mcm2 jd. jgn nanti pizza hutnya tenggelam sudah. hehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalao tenggelam pon best jugak , boleh cuti . bhahahaha =D

      Delete
  2. kalau sue pergi dapat diskaun tak :P .. mohon pasta satu ! >.< laporrrrr ..meatball carbonara satu yea.. then delivery kat umah saya.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. meatball carbonara takde , tapi meatball bolognise ada lah =)

      Delete
  3. best entry kali nih =) da lme mnnti entry bru . huhuhu . fuyoo.. cantikknye pizza hut banting ! serius ta pnh pg situu =) time blackout tuu mmg pizza hut tutup satu harii tuu ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. time blackout tu , just tutup satu jam je , bila letrik dah ada , bukak balik . lepastu malam letrik xde lagi . habis bergelap . 2 kali letrik xde dalam satu hari . HAHAHA =)

      Delete
  4. pelik-pelik jew..kot pizzahut kena sumpahan..haha..lawaklah entry u nie..keep it up..

    ReplyDelete
  5. diela_nur@yahoo.comNovember 26, 2012 at 3:39 AM

    Pizza hut banting tu jadi cmtu sbb ada zharif!! HAHAHA

    ReplyDelete
  6. haha okay Miss Bet adalah manager kesukaan saya! :D

    ReplyDelete
  7. wah dah cntik pizza hut banting,,dulu masa sya kerja kt si tu xcntik mcm 2 pown,,wahh ridu miss wani ngan tasha yg comel :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah dengar nama peah , kak linda pernah cerita =)
      rindu miss wani jugak =) tasha mmg comel ... huhu

      Delete
    2. hahaha yka,,apa la yg dya dok cta,,dlu kja skali ngan kak linda ktorng dok serumah sbb ktorng study skali,,tasya dya la staff yg pling best,,

      Delete
    3. tau =) tasya mmg best !! kelakar sporting and baik sangat =D

      Delete
    4. ha taw xpa,,wlaupon cra dya mlawak 2 mcm ksar ckit,,tmbah2 tme lpak ngan dya memang happy gla2 kowt,,haha

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini