Wednesday, December 28, 2011

Family stuff

Assalamualaikum !

Alhamdulillah , cuti krismas kali nie aku spent whole time with my family .
Dah lama x meluang kan masa bersama keluarga dan sanak saudara tercinta . Eceyhh


Hari Sabtu hari tu , aku dengan adik-beradik aku jenjalan pergi jusco Bukit Tinggi .
So kitorang berlima dengan gigih nya mengambil bas sebagai transport kami ke sana .

Sampai tertidur dekat dalam bas 

Finally dapat jugak berkumpul berlima . Yelahh , masing-masing kan busy . Menteri pon kalah tau .
X cadang papepon sebenarnya , just pergi macam tu je .

As we all know , eh x semua tahu , my ibu x bagi anak-anak nya tengok wayang .
So what did we do hah ?

1.Melantak 

Sos yang banyak itu satu kewajipan =)

X payah nak buat muka sangat lah kan kakak 


Sekejap je dah habis dah kentang goreng uh , hebat anak2 pakcik Azis nie

Ini di nama kan makan x ingat dunia  

Lepas makan , aku naik bas lagi pergi ke Klang Sentral pulak nak beli tiket balik ke KMPP .
So my adik-beradik stay at the Jusco almost 2 hours jugak lahh without me .

So what they did during ketiadaan aku ? Tengok bahasa aku dah kucar-kacir >__<
They watched movie ==' Dekat pasaraya kan selalu nya ada jual-jual televisyen nie .
So depa berempat dok berkampung kat situ watching some movies . Omaigad !

Khusyuk nye tengok aku bukan tomboy =='

2.Taking lot of pictures 

Jualan sempena perayaan hari natal semakin menjadi-jadi . Banyak benor diskaun sana-sini .
Moh lah kita ke Jusco berhampiran untuk mendapat kan barang-barang murah .
Wahhh ! Aku dah jadi jurucakap Jusco . Apa lagi , pihak Jusco x reti-reti nak bayar ke ? Eh >__<

Kamera aku rosak sikit time nie ==' tu pasal gambar jadi lagu tu 
Awat lah dia nak rosak time aku nampak hensem >__<

We became so batak with the lights , the tree , the jingle bell-jingle bell , the Santa HOHO .
Almost satu jam jugak kat situ , semata-mata nak bergambar .

Walaupon selalu gadoh , tapi aku sayang dorang semua <3

Balik nya , pakcik Azis ambek anak-anak tercinta nya di Jusco .
Dari pagi sampai lah ke maghrib baru lah balik rumah . Padahal x beli apa-apa pon =='

Dan malam tu jugak , tetamu istimewa bertandang again ke rumah Zharif Azis . Who ? Tettt .

----------------------------------------------------------------------------------------

Hari ahad , my cousin did some kenduri doa selamat and kenduri arwah .
My family pagi-pagi dah bertolak pergi rumah sedara aku tu yang terletak dekat Labuan Dagang .

Petang nya baru lah aku dengan faries pergi sana . Naik dengan ayah aku .
Actually we are running late that time , so kitorang x sempat langsung nak tukar baju melayu .
Dengan gembel nya ( bahasa Indon ) kitorang pakai baju macam tu . Dah lah x mandi lagi =='
Semua orang pandang kitorang sebab terpesona dengan wajah kami berdua . Oke tipu je >__<

Akibat terlampau malu , kitorang duduk luar je . Hew hew

The dishes were so delicious i tell u . 

3 orang satu dulang , ewahhh >__<


Makcik-makcik yang curi tulang , eh ada ibu aku sekali . HAHA

Ini adik sedara saya , dan dia comel macam abang sedara dia . Eh 

Wahhh rajin nyewwww

Antara yang curi tulang x buat kerja

Mia kuat nanesh >__<

Kita abaikan yang ini =='

Ini Damia Qistina , dia takut sangat dengan aku ==' 

Aku x tau nak ulas apa pasal kenduri nie , just enjoy je lah the pictures yerp .
Scroll balik ke atas dan hayati setiap gambar-gambar yang tersedia . Eh boleh pulakk >__<

Actually , hari Sabtu tu aku kene balik Pahang . Tapi x jadi di atas sebab-sebab tertentu .
And hari Ahad nya pulakk sepatut nya aku pergi Melaka servis braces tapi doktor nya x ada .
Dia pergi melancong bersama keluarga nya . Adoiii dah lama gila x servis braces nie .

Bukan tu je yang aku lakukan sepanjang cuti nie . Banyak lagi sebenar nya .
And again aku malas nak ulas lebih lanjut . Korang tengok je lah gambar-gambar yang tersedia nie .

I bought that blue bag =) thirty ringgit only 

Aku sampai penang jam 9.30 malam tadi .
So bas nak ke KMPP dah xde sebab bas terakhir dah pon berlalu .
And ada lah makcik sorang nie , dia boleh pulakk menakut-nakut kan aku . Errr !

" Adik malam-malam macam nie bahaya dik , tambah-tambah adik sorang diri pulakk . Lenkali balik bawak lah kawan . Kat penang nie macam-macam kes ada . Kene bunuh kene samun kene culik , kene rogol x payah cakap lah sebab memang banyak kes kat sini . Nasib baik adik nie lelaki  . Hantu pon banyak kat penang nie . So adik banyak-banyak lah berdoa pada Allah yerp "

Kenapa bagi tau aku semua nie wahai makcik oi ==' Menambah kan keseraman aku je .
Belom cukup lagi . Dia belom habis membebel lagi masa tu .

" Adik jangan naik teksi kalao malam-malam macam nie . Depa suka pau orang malam-malam . Tambah-tambah muka bodoh-bodoh macam adik nie , memang dorang suka lahh "

Perghhh dia cakap aku muka bodoh-bodoh ==' , nampak blurrr sangat ke aku nie kalao kat luar ?

Lepas nie mesti kene ade mokcikk >__<

Aku buat cuti tambahan , sepatut nya hari isnin kene balik KMPP tapi aku cuti sampai hari selasa .
So memang aku balik sorang-sorang lah . Ummi balik hari isnin . Kene lah berdikari sendiri .

PESANAN PENAJA 


" Selamat hari natal kepada mereka yang menyambut nya "


" Xde sape nak bagi hadiah ke ? "

Itu je kot untuk kali nie , kalau boleh semua bende aku nak sumbat dalam satu entri . Hewhew 
Sebelom banyak lagi bende aku sumbat , lebih baik aku berhenti . Enjoy ya eberibadi =)

Apa yang baik datang dari Allah , yang jahat datang dari syaiton nirrajim .

Sekian ,

8 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini