Wednesday, July 13, 2011

Recharge energy

Assalamualaikum

Aku ada bagi tahu sebelum nie yang aku sangat tak sabar nak balik Selangor. Aku rasa disebabkan keterujaan nak balik tu menyebabkan aku lupa bawa benda paling penting untuk pulang semula ke matrik iaitu my laptop charger and that explains why i didnt update anything for the past few days.


Hari rabu minggu lepas, dapat je surat kebenaran balik awal, aku terus beli tiket balik selangor. Tak sempat nak packing barang, jam 6 petang tu jugak aku naik bas. Sangat huru-hara ya keadaan aku masa tu sebab terkejar-kejar. Some of you might ask, why i went home very early, it;s not even Friday yet. Oleh kerana hari Khamis merupakan Penang Heritage Day, jadinya seluruh Penang dapat cuti umum. Jadi apa salahnya aku ambil kesempatan ini untuk balik ke Selangor. Dapatlah cuti lama sikit.

Amat malang sekali, aku terpaksa duduk di sebelah Bangla sepanjang perjalanan. Aku tiba dekat Klang Sentral jam 2 pagi. Sumpahlah penat dan rasa mengantuk sangat. Mujur ibu bapa aku dah sampai masa tu. Tak adalah aku perlu tunggu lama dekat situ.

Tak ada keperluan apa pon aku cuti panjang, saja nak berehat lama sikit dekat rumah. Stress lah duduk dekat matrkulasi tu. Dan aku dapat lepaskan tekanan dengan pergi bercuti dengan keluarga aku di A Famosa Water World. Not bad cumanya aku lebih suka Sunway Lagoon lah. 


Tak ada keperluan apa pon aku cuti panjang, saja nak berehat lama sikit dekat rumah. Stress lah duduk dekat matrkulasi tu. Dan aku dapat lepaskan tekanan dengan pergi bercuti dengan keluarga aku di A Famosa Water World. Not bad cumanya aku lebih suka Sunway Lagoon lah.


    
                                                               

Selesai je dari bermandi-manda, aku terus pergi servis braces, Kan aku ada bagi tahu bracket aku tercabut, so aku datang untuk tampal balik benda tu. Well, aku minta kebenaran untuk balik awal dengan menggunakan alasan untuk servis braces dan aku tidak menipu ya. Aku memang benar-benar pergi servis braces.
                                           

Dan dan je sebelum aku nak balik semla ke matrik, kucing aku bersalin. Kucing aku nie nama dia Pussy. Dia nie kira kucing paling senior lah dekat rumah nie. Lama dah bela, siap boleh hilang dan muncul semula okay. Semoga anak-anak kucing tu terus sihat membesar !

Seronok dapat balik rumah lama sikit. 4 hari dah cukup untuk aku recharge balik energy aku.

Ouh ya, saja nak update apa yang berlaku hari nie. Hari nie kelas bio kitorang ada buat satu eksperimen yang melibatkan darah. Agak takut jugak pada mulanya tapi kena tetap steady. Hihi



Post edited : July 2021

6 comments:

  1. wah.. sume bnda2 seronok je... hihix

    ReplyDelete
  2. weyh~ derma lah darah~
    nanti gemuk sikit..wahaha!
    macam aku -.-

    ReplyDelete
  3. ye ke derma darah boleh gemok ? tapi jarum nya tu buat aku seram . muahahahaa

    ReplyDelete
  4. surat kebenanran tu zharif tulis kew?
    kalau zharif tulis perghh. cantik gila tulisan. kemas jew. xcm deeba nye tulisan. alamak ai buruk nyee :P

    deeba pernah pergi afamosa waterworld tu xbest sgt lah. kalau nak gelapkan kulit boleh lah pergi situu. HAHA.
    btw muka zharif dgn adk beradik yang lain xsama sgt ouhh. nampak beza.

    #komen panjang sbb entry zharif byk cerita. HAHAHA xde kena mengena. :P

    ReplyDelete
  5. a'ah memang sy yg tulis . biasa2 je . tulisan org pompuan lagi cantek . deeba tipu nie :P

    memang x best . cuma sikit je terjun2 air . sunway number one =D

    memang =='
    mix melayu n jawa mmg mcm nie . dapat banyak variasi . meriah sikit dlam keluarga . muahahhaa .

    thanx deeba =D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Popular Minggu Ini